Direct naar de inhoud.

Gedeputeerde Yvonne Turenhout op bezoek

Kennismaking met gedeputeerde Yvonne Turenhout

Een prettige kennismaking vandaag in het hart van Eexterveen, waar het bestuur van Stichting Kracht van de Veenkoloniën de gedeputeerde van de Provincie Drenthe, Yvonne Turenhout, mocht verwelkomen. Samen met enkele toegewijde ambtenaren nam zij plaats aan de stamtafel in het dorpshuis, een plek die symbool staat voor gemeenschapsgevoel en saamhorigheid.

Deze hartelijke ontmoeting was een kans om dieper in te gaan op thema’s die bewoners en bewonersinitiatieven aan het hart liggen. Het bestuur sprak met Turenhout over de sociale agenda, het belang van bewoners betrokkenheid en de rol van de inwoners aan tafel bij belangrijke overleggen zoals het Integraal Zorg Akkoord (IZA) en de Domein Overstijgende Samenwerking (DOS). Dit gesprek benadrukte hoezeer onze lokale initiatieven en bewoners vertegenwoordiging ertoe doen in de grotere dialogen die onze toekomst vormgeven. Ook spraken we over de lastigheid om het grote aantal initiatieven in Drenthe te betrekken. De bewonersbeweging kan daarin een belangrijke rol vervullen zonder daarbij zelf als een systeemorganisatie op te treden.

Een ander gesprekspunt was de Kansenagenda voor de regio. Rond deze stamtafel spraken we ook over de toegang tot voorzieningen en de potentie van de Veenkoloniën. De betrokkenheid en het enthousiasme van mevrouw Turenhout en haar team versterkten onze overtuiging dat we, door samen te werken, een bloeiende toekomst voor onze gemeenschappen kunnen realiseren” aldus het bestuur.

Het was een nuttige uitwisseling en kijken met optimisme uit naar de voortzetting van onze gesprekken. Samen bouwen we aan een regio waar iedereen trots op kan zijn!

“Wordt vervolgd…”

Terug naar actueel