Direct naar de inhoud.

Het Stratenmakers Festival ontvangt toekenning

Het Stratenmakers Festival ontvangt toekenning

Stichting Stratenmakersfestival 2e Exloërmond heeft een subsidie in de vorm van Kiem- en Zaaigeld ontvangen. 

Stichting Stratenmakersfestival 2e Exloërmond/GIGA twaide-mond ontving onlangs Kiem- en Zaaigeld voor een bijzonder jaarlijks georganiseerd evenement in Tweede Exloërmond: Het Stratenmakers Festival. 

Omdat het festival – naast veel feestvreugde – een speciale rol heeft gespeeld in het verbinden van de gemeenschap (en dat nu ook nog doet) vond de jury dat de initiatiefnemers een bijdrage aan de activiteiten dubbel en dwars verdienden. 

De aanvraag schetste duidelijk dat dit festival van grote sociale betekenis is voor inwoners uit Tweede Exloërmond. De subsidie draagt bij aan het voortzetten en uitbreiden van het waardevolle initiatief in de gemeenschap. Ook de visie en de samenwerking op lange termijn tussen Stichting Stratenmakersfestival en Kracht van de Veenkoloniën werd duidelijk geschetst in het plan. 

Dit alles heeft ertoe bijgedragen dat er € 3000,00 subsidie, oftewel Kiem- en Zaaigeld is toegekend, waardoor inwoners met veel plezier en bevlogenheid hun festival opnieuw kunnen organiseren voor het dorp. 

Terug naar actueel