Direct naar de inhoud.

Waterrijk Valthermond ontvangt Kiem- en zaaigeld

Toekenning Kiem- en zaaigeld Waterrijk Valthermond

Waterrijk Valthermond heeft de ambitie om het Zuiderdiep om te vormen tot bruisend hart van het dorp met activiteiten voor jong en oud. Het project omvat groot onderhoud van het kanaal, de organisatie van sociale activiteiten en het op de kaart zetten van het Zuiderdiep als toeristische trekpleister. Met dit project willen inwoners en samenwerkende partijen de leefomgeving van inwoners verbeteren en het Zuiderdiep revitaliseren om zodoende de sociale functie van het kanaal terug te brengen.

In vroegere tijden werd er geschaatst in de winter, wat de verbondenheid tussen inwoners bevorderde. Tegenwoordig lukt dat niet meer met de stijgende temperaturen en wil de werkgroep met het revitaliseren van het Zuiderdiep vooral de focus leggen op zomerse activiteiten. Het water verbindt op velerlei manieren; van zwemplekken en vissersstreken tot de mogelijkheid om er te kanoën, suppen of een speelweek in en om het water te organiseren voor de jeugd.

Mede met steun van Leader, waterschap en met de bijdrage van Kiem- en zaaigeld van Kracht van de Veenkoloniën, zal het initiatief Waterrijk Valthermond de komende tijd in staat zijn om haar wensen werkelijkheid te maken, de sociale cohesie te versterken en een impuls te geven aan de lokale economie. De vrijwilligers zitten bovendien niet stil, want inwoners zijn afgelopen weekend al aan de slag gegaan om snoei werkzaamheden op te pakken langs het diep. Meer lezen over de concrete plannen en de reuring die ontstaat rond het kanaal? Lees het artikel op de website van RTV Drenthe.

Kracht van de Veenkoloniën is verheugd om bij te dragen en bekend te maken dat het project Waterrijk Valthermond een toekenning van €3.000 euro uit het Kiem- en zaaigeld heeft ontvangen. Dit project beoogt een toonbeeld van gemeenschapszin en lokale betrokkenheid aldus de jury. De subsidie draagt volgens Kracht van de Veenkoloniën bij aan het behoud van de cultuurhistorische waarde van het gebied en het verbetert ook de sociale cohesie en leefbaarheid in de regio. De inzet en samenwerking tussen bewoners, gemeente, Leader en het waterschap onderstrepen het unieke karakter van dit initiatief. Met deze toekenning ondersteunt Kracht van de Veenkoloniën actief de ontwikkeling van een gezonde en leefbare regio.

Terug naar actueel