Direct naar de inhoud.

Interview Roy Derks

Interview met Roy Derks

Voorzitter Jongerenraad Coevorden

“De gezondheid van jongeren gaat ons aan het hart”.

Roy is 18 jaar jong en sinds een paar maanden de voorzitter van de Jongerenraad in de gemeente Coevorden. Hij is ondanks zijn jonge jaren al zes jaar lid van de Jongerenraad. In het dagelijkse leven is hij handhaver in de gemeente Stadskanaal, waar hij veel werkt met jeugd. De Jongerenraad probeert in de richting van de gemeenteraad en het College zo goed mogelijk de jongeren te vertegenwoordigen en hen een stem te geven over dingen die hen aangaan. Ze doen dit gevraagd en ongevraagd. Vorige week heeft de jongerenraad een gesprek gehad met de burgemeester. In dit gesprek zijn de opties verkend hoe zij de samenwerking richting het college van B&W en de gemeenteraad kunnen verbeteren. Het eerste gesprek is goed verlopen en Roy kijkt uit naar de goede resultaten.

Corona

Door corona is het aantal leden van de Jongerenraad minder geworden, mede omdat de Jongerenraad vaak nieuwe leden rekruteert bij de politieke jongeren dagen van de lokale middelbare school.  Maar die gingen vanwege corona niet door. De Jongerenraad in Coevorden bestaat nu zes jaar. Vanuit die ervaring streeft Roy ernaar om andere Jongerenraden in de regio te helpen ze sterker te maken. Roy: “We kunnen ze helpen bij de opstart van de jongerenraad in die gemeente door onze ervaring. We zijn onafhankelijk van de gemeente en de politiek in die zin dat we geen politieke kleur
hebben.”

Jongeren in de Veenkoloniën

“Er is zeker in de coronaperiode sprake geweest van een verslechtering van de psychische gezondheid bij jongeren”, aldus Roy. “Maar we hebben daar niet heel goed zicht op. Mede daarom willen we samen met Kracht van de Veenkoloniën een evenement opzetten met de jongeren in Emmen en Borger Odoorn. Juist om ook de te kijken welke onderwerpen spelen bij jongeren”.

Het plan dat nu samen met Kracht van de Veenkoloniën wordt opgezet heeft tot doel om jongeren (raden) uit de Veenkoloniën bij elkaar te brengen voor ontmoeting, uitwisseling en een gezellige dag. Roy: “Tijdens deze dag is er volop ruimte om samen toffe ideeën te ontwikkelen. Deze dag mag best een feestje zijn!”

Oproep aan jongeren(raden) om aan te haken

De Jongerenraad Coevorden nodigt jongeren(raden) in de regio uit om aan te haken en medeorganisator te worden van dit project.

Voel jij je aangesproken neem dan contact op met de Jongerenraad Coevorden via de sociale media van de Jongerenraad Coevorden of per mail contact@jongerenraadcoevorden.nl.

Terug naar actueel