Direct naar de inhoud.

Verkennende bewonersbijeenkomsten

Terugblik bijeenkomsten 28 juni en 27 september

Op 28 juni en 27 september organiseerde de bewonersraad van 16:00 tot 18:00 uur een bijeenkomst in MFC de Drijscheer, Keiweg 1, 9661 TV Alteveer. Deze bijeenkomsten waren bedoeld voor bewoners(initiatieven) die zich wellicht bij de Bewonersraad willen aansluiten.

Bijeenkomst bewonersinitiatieven

De bewonersraad werkt met een eigen werkplan en heeft inmiddels sinds 7 juni een eigen entiteit gekregen in de vorm van een stichting. Om door te kunnen ontwikkelen tot een krachtige zelfstandige beweging vraagt de bewonersraad expliciet om input voor het nieuwe werkprogramma. Daarnaast zijn bewonersinitiatieven welkom om zich aan te sluiten bij de groeiende beweging. 

De georganiseerde bijeenkomsten in Alteveer vormden aanzet om gezamenlijk een vuist te maken om bewoners sterk te laten zijn. Kansen liggen er volop blijkt. De bewonersraad kan support bieden in contact met de gemeente of samen met inwoners werken aan vertrouwen in eigen kunnen en in relatie met professionals. Daarnaast is ook praktische hulp bij het ontwikkelen van het eigen bewonersinitiatief zeer wenselijk, bijvoorbeeld door de organisatie van uitwisselmiddagen of brainstormcafés. Ben jij benieuwd naar het verslag van de gesprekstafels op 28 juni en 27 september? Lees hierover meer in onderstaande verslagen.

En de oproep blijft: sluit je aan bij onze beweging van krachtige bewonersinitiatieven. 

Terug naar actueel