Direct naar de inhoud.

Bewoners aan zet!

Weggeefkluspunt De Buurtschuur Veendam

Een mooi collectief vanuit Buurthuis Noord-Oost, in de buurt Noord-Oost, voor (en door) inwoners uit Veendam, dat sinds 2023 nog volop in ontwikkeling is.

Het doel is om collectief inwoners uit Veendam te versterken en te activeren, de buurt te versterken, armoede en eenzaamheid te verminderen en te verduurzamen. 

Het Weggeefkluspunt is geopend op dinsdagochtend, woensdag en donderdag met verschillende Buurtschuur activiteiten.

Er is een inloop waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten, onder andere op dinsdagochtend. 

Bruikbare spullen en kleding worden in ons weggeefpunt doorgegeven op woensdag. De klussendienst is er voor kleine klusjes. Ook het organiseren van activiteiten voor jong en oud wordt in samenwerking met inwoners opgepakt.

Bij De Buurtschuur kan je andere mensen leren kennen, je netwerk uitbreiden, je ontwikkelen en tevens ondersteuning krijgen. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Heel graag! Iedereen is welkom, ook als je geen ondersteuning nodig hebt. Er wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden van inwoners, op deze manier kan je van elkaar leren en versterk je elkaar. De hele buurt wordt bij De Buurtschuur betrokken om de wijk vitaler te maken. Onderlinge samenwerking vanuit de buurt, aansluiten bij wensen en behoeften van buurt en inwoners is heel belangrijk. 

Met elkaar komen we verder!