Direct naar de inhoud.

Bewoners aan zet!

Stichting Kinderactiviteiten Pekela

Tessa is initiatiefneemster van Stichting Kinderactiviteiten Pekela, een initiatief waar alle kinderen tussen de vier en twaalf jaar welkom zijn. Mooier kan het niet, want ze heeft een breed bereik en veel kinderen en hun ouders zijn enthousiast over de activiteiten die zij organiseert. De Stichting maakt vooralsnog dankbaar gebruik van de locatie van de BSO in Zuiderveen. Daar organiseert zij regelmatig activiteiten voor kinderen met behulp van een vast team aan vrijwilligers.

Een mooie middag voor kinderen

In 2014 werd het eerste zaadje voor het initiatief geplant. Tessa werd door welzijnsorganisatie De Badde en Stichting de vrolijkheid (azc) benaderd om activiteiten voor kinderen te organiseren. Dat was nadat zij kennis hadden gemaakt met haar tijdens één van haar foto klussen voor PrachtigPekela. In 2015 kwam het initiatief echt tot leven en zodoende werd de Stichting in 2018 opgericht. Het heeft nog altijd als doel om kinderen een mooie middag te bezorgen. Vaak komt zij in contact met ouders van kinderen die het niet breed hebben. Leuke uitjes of vakanties zitten er voor de kinderen dan gewoonweg niet in. Het initiatief maakt dit voor kinderen wel mogelijk. Kinderen leren bovendien samen te spelen en er ontstaan hechte banden tussen de kinderen van verschillende scholen. Het samenspel en insluiting van nieuwe kinderen binnen de groep verloopt natuurlijk, daar zouden volwassenen nog iets van kunnen leren zegt Tessa. Ook kinderen met een verstandelijke beperking worden in de groep opgenomen. Ondertussen kunnen ouders een kop koffie krijgen en maken naar voorbeeld van hun kind ook contact met andere ouders.

Help de Stichting Corona door

Per activiteit zijn wij minimaal €200,- kwijt. Helaas hebben veel sponsoren zich moeten terug trekken. Door de lockdown is het is voor hen financieel niet haalbaar om de Stichting dit jaar te ondersteunen. Onze non-profit stichting is afhankelijk van deze bedrijven om leuke activiteiten voor de kinderen te kunnen organiseren. Iets wat juist tijdens deze pandemie erg belangrijk is. 

Alleen met jullie hulp kan de Stichting zich ook dit jaar blijven inzetten voor de kinderen en voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement raken.

Wil jij de Stichting ondersteunen met een kleine bijdrage? Klik hier voor meer informatie.