Direct naar de inhoud.

Bewoners aan zet!

Stichting Duofietsen Ter Apel

Initiatiefnemers in Ter Apel hebben een nieuw initiatief in het leven geroepen: Stichting Duofietsen Ter Apel. Eigenstandig gaan zij de komende periode werk maken van het aanbod duofietsen. Duofietsen is bedoeld voor dorpsbewoners die niet zelfstandig kunnen fietsen, of behoefte hebben aan een gesprekspartner tijdens het fietsen. De zogenaamde duofietsen hebben elektrische trapondersteuning. Door regelmatig samen op de fiets te stappen, wordt het ‘samen bewegen’ geprikkeld, dat weer bijdraagt aan de gezondheid van mensen. De Stichting ziet dat mensen levensvreugde halen uit de fietsactiviteit en ook fysiek voelen mensen zich fitter. Inmiddels staat een groep vrijwilligers klaar om wekelijks met inwoners uit Ter Apel en omstreken op pad te gaan.

Kracht van de Veenkoloniën heeft het initiatief mede helpen opstarten door middel van financiering voor de aanschaf van de duo-fietsen. 29 april 2022 werd het initiatief feestelijk gestart in het Woonservicecentrum Kloosterheerd. Joke Bakker (voorzitter bewonersraad) en Eisse Kalk (kernteam lid Kracht van de Veenkoloniën) waren deze middag aanwezig om een cheque te overhandigen namens Kracht van de Veenkoloniën. Hiermee werd symbolisch een warm hart toegedragen aan het initiatief.

Uitreiking Cheque Kracht van de Veenkoloniën aan Stichting Duofietsen (links: initiatiefnemer Henk Pruim, rechts: voorzitter bewonersraad Joke Bakker )