Direct naar de inhoud.

Bewoners aan zet!

Stichting Duofietsen Ter Apel

Initiatiefnemers in Ter Apel hebben in 2022 een nieuw initiatief in het leven geroepen: Stichting Duofietsen Ter Apel e.o. Duofietsen is bedoeld voor dorpsbewoners die niet zelfstandig kunnen fietsen. Het houdt mensen in beweging en is ook nog eens goed voor de sociale contacten. Tijdens elke tocht is een koffie/theepauze ingepland. Hierdoor is er alle tijd om bij te praten met de hele groep.

De zogenaamde duofietsen hebben elektrische trapondersteuning. Door regelmatig samen op de fiets te stappen, wordt het ‘samen bewegen’ (zowel fysiek als mentaal) geprikkeld, dit draagt ook weer bij aan de gezondheid. Stichting Duofietsen ervaart dat mensen levensvreugde halen uit deze fietsactiviteit. Inmiddels staat een groep van ca. 40 vrijwilligers klaar om wekelijks (in de maanden april t/m oktober, mits het weer het toelaat) met inwoners uit Ter Apel en omstreken op pad te gaan.

Tot en met 2024 is de vloot duofietsen uitgebreid naar 6 fietsen inclusief een fiets die geschikt is voor een rolstoel. In 2025 wordt getracht met 8 fietsen op pad te kunnen gaan: grotere groep en nog meer gezelligheid!

Meer info over Stichting Duofietsen Ter Apel e.o. is te vinden op www.duofietsenterapel.nl Ook kunnen via deze site vragen worden gesteld en kunnen mensen zich opgeven als gast of als vrijwilliger. Met vragen over deelname als gast of vrijwilliger (of andere oriënterende vragen) kan ook telefonisch contact worden opgenomen met de vrijwilligerscoördinatoren, Wim Ankum (06-132 693 16) of Hessel Westerbeek (06-119 168 91).

Kracht van de Veenkoloniën heeft het initiatief mede helpen opstarten door middel van financiering voor de aanschaf van de duo-fietsen. 29 april 2022 werd het initiatief feestelijk gestart in het Woonservicecentrum Kloosterheerd. Joke Bakker (voorzitter bewonersraad) en Eisse Kalk (kernteam lid Kracht van de Veenkoloniën) waren deze middag aanwezig om een cheque te overhandigen namens Kracht van de Veenkoloniën. Hiermee werd symbolisch een warm hart toegedragen aan het initiatief.

Uitreiking Cheque Kracht van de Veenkoloniën aan Stichting Duofietsen (links: initiatiefnemer Henk Pruim, rechts: voorzitter bewonersraad Joke Bakker).