Direct naar de inhoud.

Bewoners aan zet!

Repair Café Hoogezand-Sappemeer

Het Repair Café Hoogezand-Sappemeer (HS) locatie Woldwijck opende haar deuren voor het eerst in 2015. Daarna openden de initiatiefnemers in 2018 een tweede locatie in de Kern van Hoogezand. Het concept Repair Café bestaat in Nederland sinds 2009, waar sinds dat jaar een grote ontwikkeling plaatsvond van Repair Cafés in meer dan 33 landen. Het mooie van het concept is dat dierbare spullen na herstel of reparatie een tweede leven krijgen. 

Iedere tweede woensdag van de maand is het Repair Café in Hoogezand-Sappemeer Woldwijck geopend en staan vrijwilligers klaar om samen met de eigenaar apparaten en spullen te repareren. Op de vierde woensdag van de maand is het Repair Café in de Kern. 

Het Repair Café staat bekend om haar duurzame karakter door reparatie, herstel (soms ook refurbishment met nieuwe onderdelen) en het verlengd gebruik van spullen. Iedereen is van harte welkom met zijn of haar kapotte spullen. Vooral het repareren van kleine huishoudelijke apparaten en elektronica, daar zijn de vrijwilligers van het Repair Café HS goed in.

Het Repair Café HS is lid van de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën en initiatiefnemer Toine Fennis is verbonden aan Kracht van de Veenkoloniën als bestuurslid.