Direct naar de inhoud.

Bewoners aan zet!

Emmen aan tafel…

Sumitra Naren en Dijana Marusic

Er is steeds meer aandacht voor het belang van goed, gevarieerd en bewust eten met meer groente en plantaardige ingrediënten. In verschillende rapportage en persberichten, las ik veel over de obesitas problemen in Veenkoloniën en in Drenthe. Dit was voor mij de aanleiding om samen met Dijana Marusic een project voor een gezond kookboek op te starten. Mijn naam is Sumitra Naren, ik ben afkomstig uit India, en omdat mijn Nederlandse taal niet goed genoeg is voor een boek hebben Dijana en ik van het prille begin samengewerkt.

60 (familie)recepten van inwoners uit Emmen

Zowel Dijana als ikzelf hebben een uitgebreid internationaal netwerk dat wij tijdens dit project hebben ingezet. Wij zijn erin geslaagd om verschilldende mensen, die wonen in gemeente Emmen, bereid te vinden voor een interview over de eetcultuur van het land van herkomst en voor een favoriet (familie)recept. Hierdoor hebben wij ruim 60 interessante recepten kunnen verzamelen met daarbij een korte inleiding over de persoon die het recept met ons gedeeld heeft.

Gezond en gevarieerd eten

Deze kleurrijke en smaakvolle recepten, met vooral verse ingrediënten, zijn afkomstig van  mensen van uiteenlopende culturen die in Emmen zijn neergestreken. We hopen de lezer met de vele interessante recepten te inspireren tot een nieuwe blik op eten en op de wereld en vooral om te genieten van al het gevarieerde en gezonde lekkers op tafel.

Burgerinitiatief Emmen aan tafel

Het kookboek Emmen aan tafel is een burgerinitiatief dat onder eigen beheer uitgebracht is. Vanuit het Kiem en Zaaigeld hebben we een bijdrage van 1000 euro ontvangen voor de realisatie van het boek Emmen aan tafel.