Direct naar de inhoud.

Bijeenkomst Zorgen doen we samen

Bijeenkomst Zorgen doen we samen

NIEUWE Save the date: Zorgen doen we samen

De bijeenkomst van 17 april is verplaatst naar:

Maandag 25 september 2023
Van 17.00 – 21.00 uur

Themabijeenkomst Gezond voedsel: Samen telen, bereiden en eten. 

Kracht van de Veenkoloniën organiseert op 25 september 2023 een themabijeenkomst in Nieuw-Buinen over gezond voedsel voor bewonersinitiatieven. 

Tijdstip en locatie
Van 17.00 (inloop om 16.30 uur) tot 21.00 uur, in het Dorpshuis van Nieuw-Buinen, adres: Noorderdiep 127. Een gezonde maaltijd is inbegrepen!

Introductie
De bijeenkomst ‘Zorgen doen we samen’ staat dit keer in het teken van gezonde voeding. Deelnemers maken kennis met kansen rondom het organiseren van een eigen gezonde voedselomgeving. Oftewel: Telen, bereiden en samen eten van gezond voedsel, lokaal georganiseerd. Hoe pak je dat aan als bewonerscollectief? 25 september ontmoeten we elkaar aan de eettafel, in al zijn diversiteit. We brengen ervaringen van eten uit eigen gebied, eenvoudig en puur, zonder fratsen terug naar de praktijk. 

Op het programma  
Anne Hilderink, initiatiefnemer van bewonersinitiatief Klooster en Buren deelt haar kennis over de Kloostertuin en de gebiedskeuken in Kloosterburen. Zij zal bepleiten dat een goed (financieel) fundament nodig is voor het opstarten van een duurzaam bewonersinitiatief. Jannie Hofstra-Naaijer vertelt iets over het initiatief Samen eten in Nieuw-Buinen. En Marjolein Posthuma (o.v.b.) spreekt over het voedselbos in Emmen en haar initiatief MoeslandjeDaphne Wiebing, procesondersteuner gemeenschapsontwikkeling brengt ons op interactieve wijze bij het vergeten (voedsel)verleden, -heden en de gewenste toekomst. We gaan met elkaar de dialoog aan over hoe je zelf een (duurzaam) voedselinitiatief op kunt zetten. Tot slot: samen eten verbindt. Dus een gezamenlijke maaltijd is onderdeel van het programma. 
 
Aanmelden
Voor wie? Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners en initiatiefnemers die zich bezig houden met gezonde voeding. Ook is deze bijeenkomst voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden rondom het organiseren van een voedselinitiatief.

Ben jij erbij 25 september? Meld je aan voor de bijeenkomst door jouw naam door te geven aan Daphne via daphne@krachtvandeveenkolonien.nl. Heb je speciale dieetwensen? Geef dit dan ook aan ons door.

Terug naar actueel